“Mini-Inginerii Rutieri: Crearea și Explorarea Traficului Orașelor la Grădiniță”

Parteneri educaționali: Inspectoratul Județean de Poliție Constanța și Poliția Națională a Orașului Năvodari

Într-o zi plină de entuziasm, grădinița noastră a fost gazda unei activități inedite dedicate educației rutiere în cadrul celei de a doua zi din programul „Școala Altfel”. Cu o abordare creativă și interactivă, această experiență a fost un pas important în dezvoltarea conștientizării copiilor cu privire la siguranța rutieră. Acest eveniment s-a desfășurat în Balonul Sportiv și a fost cu adevărat remarcabil.

Unul dintre aspectele deosebite ale acestei activități a fost crearea unei reprezentări interactive a unui oraș în miniatură, unde copiii au putut experimenta și înțelege mai bine regulile de circulație. În cadrul Balonului Sportiv, recuzita a fost pusă în valoare prin crearea unei străzi complete, echipată cu treceri de pietoni și semne de circulație. Pe parcursul acestei străzi imaginate, copiii s-au confruntat cu situații reale de trafic și au învățat să respecte regulile și semnele de circulație.

Un element deosebit al acestei activități a fost prezența Buniței Mia care avea ca misiune să traverseze strada în siguranță. Copiii au fost implicați activ în această scenă și au avut sarcina de a o ajuta pe bătrână să traverseze în condiții de siguranță, astfel încât au învățat importanța protejării pietonilor în trafic.

Pentru a adăuga mai multă autenticitate și învățare, ne-au fost alături partenerii noștri educaționali, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, activi în această activitate specială. Ei și-au asumat rolul de dirijori de trafic și au lucrat împreună cu copiii pentru a îndruma mașinuțele lor pe traseu. La fiecare trecere de pietoni și la punctele de start și final ale traseului, polițiștii au oferit copiilor informații și indicații valoroase despre siguranța rutieră.

Această interacțiune directă cu forțele de ordine a oferit copiilor o înțelegere practică și realistă a modului în care funcționează regulile de circulație.

După această experiență captivantă, fiecare grupă a fost provocată să-și folosească imaginația și creativitatea. Cu sprijinul cadrelor didactice și a părinților, fiecare grupă a realizat un proiect unic în care a creat propria stradă miniaturală. Aceste străzi, pline de mașinuțe, polițiști, pietoni, blocuri și treceri de pietoni, au devenit adevărate opere de artă care au reflectat învățăturile și lecțiile asimilate în timpul activității.

În final, această activitate dedicată educației rutiere a reprezentat o experiență educativă memorabilă pentru copii, oferindu-le cunoștințe esențiale pentru siguranța lor pe străzi. Sperăm că am arătat încă o dată că învățarea poate fi distractivă și creativă, transformând educația rutieră într-o experiență palpitantă și educativă.

« de 2 »